Inspiration Kändis

Anton Ewald: Redo för USA

13 maj, 2015

Redan som 14-åring gjorde Anton Ewald entré i showbiz med dansgruppen Bounce och 2013 valsade han in i Melodifestivalen. Han gick rakt igenom tv-rutan och vann mångas hjärtan med låten ”Begging”. Nu är siktet inställt på USA.

Hur är du som person?
– Jag är väldigt målinriktad, jag vet vad jag vill göra med mitt liv rent professionellt och ägnar i stort sett mina dagar till att bli bättre på det. I övrigt är jag som vem som helst.

Hur kom du i kontakt med musiken?
– När jag var yngre tillbringade jag mycket tid framför MTV och märkte att musiken var min grej. Men det var först när jag såg Michael Jackson som jag förstod att det var vad jag ville hålla på med på heltid.

Och det gick ju bra, hur kommer det sig?
– Min tävlingsinstinkt tror jag, men också att mina föräldrar alltid har varit väldigt stöttande. Först höll jag på mycket med idrott och sen blev jag intresserad av dans. Jag har alltid gått min egen väg och det har nog mycket att göra med min uppväxt. Mina föräldrar har alltid uppmuntrat mig till att göra vad jag vill.

Vilket är det bästa äventyret du har varit med om?
– De två senaste somrarna har varit ett enormt äventyr. Att få turnera i Sverige och träffa nya människor, det är nog det största jag har varit med om hittills.

Vilket är ditt värsta friluftsminne?
– En gång sov jag i tält med ett par kompisar i regnet och det började läcka in genom tältduken, inte kul!

Vilken prestation är du mest stolt över hittills?
– Oj, svår fråga, kanske att jag vågade ta chansen när den dök upp?

Vad gör du i vår?
– Jag kommer att vara mycket i USA och skriva musik till min satsning i Nordamerika. Jag vet ännu inte när allt blir klart, men håll ögonen öppna!

Vad skulle du vilja säga till alla scouter som läser det här?
– Följ dina drömmar, tro på dig själv och låt ingen annan tala om för dig vad du kan och inte kan.

 Antons tips till den som vill satsa på en artistkarriär:

  1. Våga testa nya saker.
  2. Träna mycket på det du gillar, det är bara du som kan avgöra hur bra du blir på något.
  3. Våga tycka om dig själv och tycka att du är bra.

Senaste artiklarna