Yngve, 8 år, Brösarps scoutkår.

Radha, 8 år, Värings scoutkår.

Elsa, 9 år, Brösarps scoutkår.

Linnea, 8 år, Värings scoutkår.

Äventyr Vilda

”Mitt första läger”

Tidningen Scout träffade fyra spårarscouter och bad dem berätta om sitt första läger – Vilda 2014. Linnea och Radha var på Vilda Metsakodu vid ån Tidan i Småland och Elsa och Yngve i Tivoliparken i Kristianstad i Skåne.

Radha, 8 år, Värings scoutkår:
– Allting har varit roligt på mitt första scoutläger! Jag har lärt mig en massa viktiga saker, som att tälja och att göra smycken och krokar. Vi har ätit god mat, det bästa var hamburgarna, gröten och risotton! Nästa gång jag åker på scoutläger vill jag bada mer, leka mer och pyssla mer.

Yngve, 8 år, Brösarps scoutkår:
– Jag älskar lägermaten! Vi har fått gröt till frukost och det tycker jag om. Det är kul att sova i tält, men det var lite kallt på morgonen. Och tuppen gal så att jag inte kunde sova en blund.

Linnea, 8 år, Värings scoutkår:
– Jag tycker att det är spännande att sova i tält. Det är roligt, fast lite kallt ibland också. Jag har lärt mig olika saker, som att man ska vara snäll mot naturen och inte bråka med varandra.

Elsa, 9 år, Brösarps scoutkår:
– Det bästa med läger är att man får sova i tält och det tycker jag är kul. Igår träffade vi Tofs på lägret och han lärde oss ett rop som vi ropade på lägerbålet.

Tips!

Du vet att du också kan åka på läger? Det finns läger i Sverige, Europa och i resten av världen! Prata med din ledare om du är sugen.