Inspiration sjöscouting

Bli en säkrare sjöscoutledare

Vill du skapa häftigare sjöscouting? Skulle du vilja ha sjöprogramtips att ta hem till avdelningen? Häng med på kursen Sjö-LU i Stockholms vackra höstskärgård och bli en säkrare sjöscoutledare.

I tidningen Scout nr 1 2015 tipsade vi om en ledarutbildning med sjöscouting i fokus. Ett fel smög sig in om vem som arrangerar utbildningen, så nu passar vi på att rätta felet och tipsa om sjöscoutledarutbildningen SjöLU Victor 2015.

Den 18-20 september äger sjöscoutledarutbildningen rum i Stockholms skärgård. Många sjöscoutledare har de senaste åren åkt hem från en helg full av äventyr och med sinnena inspirerade för att sätta fart på sina sjöscoutavdelningar.

”Härlig kurs med en massa bra idéer till ett bra sjöprogram eftersom jag inte har varit sjöscout förut.”

Kursen varvar pass på land där du får prata säkerhet och prova på programpass för din avdelning hemma, med pass till sjöss där du seglar i Stockholms vackra höstskärgård. Kursen är öppen för ledare över hela landet som vill ha programidéer och lära sig mer om säkerhet för sjöscouting. Du behöver inte vara sjöscout för att anmäla dig.

Läs mer på: Sjö-LU Stockholmregionens utbildningssida