Äventyr Japan

Sjöscouten Signe drar till Japan

Signe Martinsson är sjöscout i Brevik sjöscoutkår. Här delar hon med sig av sina tankar och förväntningar inför världsscoutjamboreen i Japan. Missa inte heller hennes go pro-film från terminsavslutningen med kåren!

Jag heter Signe och är 16 år och ska åka till världsscoutjamboreen i Japan. Det blir det första stora lägret jag någonsin kommer att ha varit på. Innan har jag mest varit på läger och hajker med kåren, och några andra läger utanför kåren. Jag har aldrig riktigt träffat på andra scouter vare sig från andra kårer eller länder, så det ska blir otroligt spännande att möta scouter från andra delar av världen. Det ska också bli roligt att få en inblick i hur scouting fungerar i andra länder och vad det finns för likheter och skillnader.

Mina förväntningar inför Japan-resan är också att skaffa många nya vänner både från min avdelning från Sverige men också från andra länder och få möta deras kulturer. Jag ser också fram emot att få visa den svenska kulturen och traditionerna för scouter från andra kulturer.

Jag vet av erfarenhet att allt inte alltid kommer att gå som förväntat alltid utan att man får se allt som ett äventyr.

För det är just äventyr som är det viktiga. Jag kommer att vara i ett land jag aldrig har varit i och träffa mängder av nya människor, så om maten kommer i tid eller inte är inte så avgörande!