Snart är det sommar! Då blir det varmt för kamelen med sin tjocka päls. Tur att scouterna kunde hjälpa till att ta bort pälsen.

Tidig avfärd från Linköping mot äventyren i Kolmårdens djurpark.

Det gäller att lyssna uppmärksamt på guiden Andrea, för sen blir det quiz som handlar om alla djuren.

Ledarna för Valla scoutkår dokumenterade helgens äventyr.

En scout är alltid redo. Även för att mocka hos kamelerna på Kolmården en tidig söndagmorgon.

Äventyr Kolmården

Valla scoutkår på äventyr i Kolmården

Planeringen av äventyret hade pågått i flera månader. I maj var det äntligen dags för upptäckarscouterna i Valla scoutkår att åka till Kolmården för att lära känna kameler, åka linbana och se delfinshow. Här är deras reseberättelse!

Redan i höstas bestämde vi i Valla scoutkår att åka på äventyr till Kolmården. Förberedelserna började i januari när vi skickade in ansökningar för att få ihop pengar för att kunna genomföra arrangemanget. I mitten av februari hade vi alla 23 upptäckarscouter och våra 6 ledare anmält sig.

I maj började vi förbereda oss på lägret genom att skriva i våra patrulldagböcker vilka förväntningar vi hade på lägret.

Så var dagen inne att åka! Vi samlades tidigt, redan 07.25, på resecentrum i Linköping för att ta tåget till Norrköping, där vi hoppade på bussen som skulle ta oss till  Kolmården. Vi checkade in och lämnade väskorna i husen där vi skulle bo. Sen var det dags för den stora rundvandringen med vår guide Andrea! Hon stannade vid många av djuren och berättade om dem och alla fick chansen att ställa frågor.

Att vara på Kolmården en helg med guide är väldigt givande. Vi lär oss massor om djuren – hur de lever och vad de äter.

Sen hade vi tävlingar och quiz där guiden Andrea ställde frågor om sådant som hon hade berättat om tidigare under dagen.

På lördagen fick vi kolla på ormar, skelett från olika djur och Andrea berättade om snöleoparder och lejon. På kvällen grillade vi hamburgare och kollade på Melodifestivalen – och Måns Zelmerlöv vann!

Dagen därpå fick vi gå upp tidigt för att hjälpa till att mocka hos kamelerna!

Vi fick också hjälpa till med att ta bort vinterpälsen hos en kamel. Sen var det dags att åka linbanan och kolla på rovfågelshowen. På eftermiddagen kollade vi på vargarna, upplevde Bamses värld och delfinshowen.

Sent på eftermiddagen tog vi bussen och tåget tillbaka till Norrköping med massor av intryck. Alla var supernöjda över att ha fått lära sig så mycket om djur och att få öva på att sova borta. Dessutom fick vi chansen öva på att räkna, eftersom vi hade med oss fickpengar och behövde räkna ut vad pengarna skulle räcka till.