I boken BLÖH följer du Charlie och Majas äventyr och får tips och trix för att klara dig i skogen.

Prylar Boktips

Barnens lilla överlevnadshandbok

Lär dig att överleva på bästa och roligaste sätt – tillsammans med andra! Tim Sandkvist är scout och går på Vildmarksgymnasiet. Det här här hans recension av den nya boken BLÖH – Barnens lilla överlevnadshandbok.

BLÖH är en rolig berättelse om Maja och Charlie som får uppleva äventyr i naturen. Genom det som Maja och Charlie lär sig, får du också lära dig om hur du överlever i vår natur och allt från hur du hittar vatten och åt vilket håll norr är. Berättelsen om Maja och Charlie är lätt att läsa och har många roliga stunder där de busar med sina vänner.

Boken beskriver överlevnad på ett sätt som är väldigt lätt att förstå med stora fina bilder som förklarar hur du ska göra i en överlevnadssituation. Den är skriven på ett väldigt roligt och intressant sätt då den kortfattat beskriver växter och djur som man kan använda i en överlevnadssituation. För den som är mer nyfiken finns det hänvisningar till hemsidor där man kan läsa mer om en viss växt eller en överlevnadsteknik.

Boken är ett redskap för dig som är nyfiken på hur man överlever och har roligt i naturen. Den är skriven för yngre läsare men är underhållande även för vuxna.

BLÖH kan du köpa i Scoutshopen.