Äventyr girl scouts

Scouter slog läger vid Vita huset

Femtio scouter (girl scouts) slog upp sina tält på gräsmattan framför Vita huset i Washington. Det var första gången någonsin som scouter hade läger vid Vita huset – en av världens kanske mest kända platser.

Värd för lägret var självaste Michelle Obama, som först deltog i samtal om hur viktigt det är att röra på sig och att ta hand om naturen. Sen var det dags för riktiga äventyr – bergsklättring!

Efter middagen fick scouterna sällskap vid ”lägerelden” av både president Barack Obama och en livs levande astronaut. Där sjöng de lägersånger innan president Obama var tvungen att gå:

”Ni har så himla kul tillsammans, men dessvärre måste jag gå och jobba nu”

Innan han kilade in i Vita huset fick han en överväldigande gruppkram av scouterna.

På natten rullade ett rejält åskoväder in över Washington och vid ett-tiden fick scouterna springa in i Vita huset och anordna pyjamasparty i Eisenhower Executive Office Building.

Bakom arrangemanget stod initiativet ”Let’s move” som du kan läsa mer om HÄR.