Äventyr Vandring

Piraterna på toppen av Kebnekaise

Äventyrarscouterna Piraterna från Värmdö sjöscoutkår besteg Kebnekaise i somras. Här delar de med sig av äventyret med en film som de gjort med Go Pro-kameror.

Avdelningen Piraterna i Värmdö sjöscoutkår består av cirka 20 scouter uppdelade på 3 patruller. Redan under förra hösten började de planera en fjällvandring som de döpte till Piratfjäll 2015.

I somras var det så dags att vandra från Abisko till Nikkaloukta via Sveriges högsta topp – 2104 meter höga Kebnekaise.

Sveriges högsta berg – 2104 meter över havet

Under året hade scouterna själva fått tänka igenom hur projektet skulle genomföras. De testade att vandra och funderade på vilken utrustning de skulle behöva under vandringen.

Uppför berg, genom gräs och pulsande i snö

I filmen får du hänga med på deras vandring bland fjäll, uppför berg, genom gräs och pulsande i snö. De filmade med Go-Pro-kameror och scouten Elina klippte ihop filmen.

Det tog nog längre tid att bestiga toppen än att rutscha ner, eller vad tror du? 😉