Delphin Traisnel firar midsommar på svenskt vis.

"Mitt absolut bästa minne är från när jag och mina nya vänner Dodo och Carro fick se solnedgången på Vässarö."

Äventyr Volontär

En fransk volontär i Sverige

7 oktober, 2015

Att åka som volontär till ett annat land är ett spännande sätt att knyta nya kontakter, utveckla sina språkkunskaper och upptäcka ett nytt hörn av världen. Delphin Traisnel, 21, från Groupe Sainte Thérèse de Douai i Frankrike, åkte till Sverige i somras och gjorde precis det.

Delphin, hur kommer det sig att du ville åka som volontär?
– För att kunna arbeta, vara en del av ett team och samtidigt ha kul och lära mig nya saker.

Hur hamnade du i Sverige?
– Jag hade länge funderat på att ”göra något” med svenska scouter så jag frågade vår internationella kommendör i Frankrike. Hon gav mig några kontaktpersoner i Sverige och efter det föreslog de svenska Scouterna några ställen att volontära på.

Hur länge var du här?
– Jag volontärarbetade på Vässarö i Stockholms skärgård, först två veckor som funktionär och sedan två veckor i köket. Efter det reste jag runt i både Sverige och Norge i totalt fyra månader.

”Att vara med sina vänner är nyckeln till riktig lycka.”

 Vad är det bästa med att volontärarbeta utomlands?
– Att träffa nya människor, få nya vänner och att alla arbetar tillsammans. Efter ett tag känns det inte ens som att man jobbar. Jag tyckte mest att det var som att ha roligt med kompisar hela tiden. Om arbetet kändes tufft var det skönt att veta att jag aldrig var ensam.

Vilken är den viktigaste lärdomen du fått?
– Att inte skära mig i köket, haha. Skämt åsido, jag har lärt mig massor av saker så det är svårt att bara välja en, men jag tror att kommunikationsbiten är bland det viktigaste. Jag har lärt mig att kommunicera och organisera på ett effektivt sätt.

”Jag kommer definitivt att göra det igen!”

Vilket är ditt bästa minne från sommaren?
– Det absolut bästa är från när jag och mina nya vänner Dodo och Carro fick se solnedgången från bastun på Vässarö. Himlen hade så himla fina färger, vi tog många bilder och hade riktigt kul! Vi tog en fika utanför och jag kommer ihåg att jag verkligen kände mig som hemma. Att vara med sina vänner är nyckeln till riktig lycka.

Skulle du rekommendera andra att åka som volontärer?
– Absolut! Faktum är att man lär sig så otroligt mycket på väldigt kort tid och det bästa är som sagt att man träffar vänner för livet. Jag kommer definitivt att göra det igen!

Tips!

Är du sugen på att åka utomland som volontär? Inom Scouterna finns många möjligheter. WAGGGS, World Association of Girl Guides and Girl Scouts, har världsscoutcenter i Indien, Schweiz, England och Mexiko. Dessutom har WOSM, World Organisation of the Scout Movement, ett världsscoutcenter i Schweiz. Eller så söker du till ett nationellt scoutcenter.

Läs mer på: www.scoutservice.se

Senaste artiklarna