På spåret Klippdocka

Fixa nya kläder till scouträven Tofs

Scouträven Tofs behöver hjälp att möta hösten i nya kläder. Skapa nya plagg och färglägg Tofs scouthalsduk i samma färg som din! Och varför inte måla hens stövlar i din favoritfärg?

Hösten är perfekt för pysselstunder vid köksbordet eller på scoutkåren. Allt du behöver för att börja leka med räven Tofs är sax, skrivare och färgpennor av något slag. Om du vill få en lite stabilare docka kan det vara en bra idé att köpa plastark som du kan plasta in Tofs och hens kläder i.

Gör så här:

1. Ladda ner och skriv ut Tofs och hens kläder genom att klicka här!
  2. Klipp vid de streckade linjerna.
  3. Färglägg Tofs och Tofs kläder precis som du vill.
  4. Plasta in Tofs och hens kläder så att de håller extra bra. Plastark som inte kräver lamineringsmaskin finns på till exempel Clas Ohlson.
  5. Lek!

Tips!

Du kan också göra helt egna plagg med hjälp av papper och sax. Färglägg plaggen med kritor, färgpennor eller använd färgat papper. Be en vuxen om hjälp ifall du tycker att det är svårt. I tidningen Scout nummer 3/2015 hittar du fler klädesplagg att klippa ut. Där finns även scouträven Tofs i färg.