Njut av härliga höstbetor. Numera finns det ju inte bara rödbetor. Våga testa gulbetor och polkabetor!

Viltfärsbiffar smakar härligt med höstkål. Hittar du inte viltfärs i din butik funkar nötfärs också bra.

Vem kan motstå en saftig steak sandwich med majonnäs?

Ät ute! Tillaga grönkålssoppan hemma, häll upp på termos och ta med ut.

Formen på trofiepastan stimulerar smaklökarna och framhäver smaken på svampen och nöttena.

Aktuellt äta ute

Skördefest med smaker från naturens skafferi

Äta ute kan man ju göra året om och på hösten finns massor av härliga smaker att ta vara på i naturens skafferi. Gör en matig macka och ta med värmande soppa i termosen när du beger dig ut i skogen.

Alla recept är beräknade för 4 portioner.

Sallad med getost & betor

Gör så här:

Plocka och skölj salladen. Hyvla betorna med en osthyvel eller på ett rivjärn (eller om du har en mandolin). Dela getosten i mindre bitar och lägg över salladen och betorna. Rör ihop vinägretten och häll över salladen.

Viltfärsbiffar med höstkål

Gör så här:

Rör ut potatismjölet med mineralvattnet och låt stå i några minuter. Blanda i färsen och forma till små biffar. Gör gärna ett stekprov och smaka av så att färsen känns lagom kryddad. Skär eller strimla ner kålen och löken och stek långsamt med olivolja och honung. Vänd i kastanjerna på slutet. Stek upp biffarna och servera tillsammans med kålen.

Saftig biffmacka

Senapsmajonnäs

Gör så här:

Salta och peppra köttet. Stek köttet i lite av oljan och smöret i ca 8-10 minuter. Det ska vara medium rare, det vill säga ganska rosa inuti. (Stek klart köttet i ugnen om det inte känns helt färdigt.) Stek upp den hyvlade potatisen i olja och smör, salta och peppra. Låt löken svettas och mjukna i en stekpanna tillsammans med olja, socker och rosmarin.
Vänd i spenaten mot slutet och blanda ihop med potatisen.

Blanda majonnäsen och senapen med vinägern.

Stek upp brödet i oljan och smöret som finns kvar. Montera mackan med det skivade köttet, potatisen, löken, spenaten och senapsmajonnäsen och lägg på andra halvan av brödet och tryck till. Dela mackan med en tandad kniv (typ brödkniv) och servera med riven parmesanost eller cheddar.

Grönkålssoppa med ägg och krutonger

Gör så här:

Låt kålen svettas i en stekpanna med oljan, löken och vitlöken. Tillsätt matlagningsvinet och späd eventuellt med lite vatten och låt koka med lock i några minuter. Tillsätt grädde på slutet. Mixa till en slät soppa och
smaka av med salt och svartpeppar.

Koka upp vatten, lägg ner äggen och koka i åtta minuter. Skär det rostade brödet i mindre bitar. Servera soppan med nerhackade ägg, krutonger och dillkvistar.

Höstpasta med svamp och nötter

Gör så här:

Koka upp vatten i en stor gryta och koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Stek upp svampen i en het panna med lite av olivoljan och smöret. Salta och peppra.
Vänd ihop pastan, med svampen, nötterna och osten och toppa med persilja, salt och svartpeppar.

Senaste artiklarna