Scouter från Vårdnäs scoutkår och Landeryd scoutkår gick in i Musikhjälpen-buren för att prata om hur vi engagerar oss i insamlingen och årets tema.

På Stora torget i Linköping står Musikhjälpens glasbur. Där finns också scouter på plats.

2014 lyckades scouter över hela landet samla in 118 270 kr.

Aktuellt Musikhjälpen

127 082 kronor från Scouterna till Musikhjälpen

För femte året i rad var scouter runt om i Sverige med och visade sitt engagemang i Musikhjälpen. Vi gör det för att vi vill skapa en bättre värld. Genom att engagera oss i samhället kan vi påverka och förändra!

Slantarna har räknats samman och Scouternas insamling till Musikhjälpen landade på fantastiska 127 082 kronor, tack vare massor av engagemang och pepp från scouter över hela landet.

Varje år har Musikhjälpen ett nytt tema. 2015 års tema är ”ingen ska behöva fly undan klimatet”. Miljontals människor är just nu på flykt runt om i världen. De senaste fem åren har över 100 miljoner människor tvingats fly på grund av klimatrelaterade katastrofer. Det är alltså i snitt cirka 2000 människor som varje timme måste lämna sina hem.

Kolla in alla härliga initiativ och alla aktiviteter som skedde i och kring glasburen på Facebook-sidan Changing the world – Scouter stödjer Musikhjälpen.

Nytt aktivitetspaket för alla åldersgrupper

Inför årets Musikhjälpen togs det fram ett helt nytt aktivitetspaket med tips på målspår, aktiviteter och märken för alla åldersgrupper på årets tema ”ingen ska behöva fly undan klimatet”. Alla jobba med klimatfrågor är alltid aktuellt, även om Musikhjälpen-veckan nu är är över.
Ladda ner aktivitetspaket Musikhjälpen 2015 »