Spårarscouterna i Torslanda sjöscoutkår slog in 86 julklappar till förmån för Göteborgs Räddningsmission.

Spårare i Torslanda sjöscoutkår.

Spårarscouterna lär sig mer om att elda.

Torslanda sjöscoutkår på sommarläger på Kragenäs, där de hade tema havet och vikingatid.

Guldjakt på sommarlägret på Kragenäs.

Inspiration samhällsengagemang

Torslanda sjöscoutkår gör världen bättre

Julklappsinslagning och Musikhjälpen på scoutmötet? Torslanda sjöscoutkår är i full gång med att jobba med några av FN:s nya globala mål för hållbar utveckling (Sustainable Development Goals – SDG) som ska vara uppnådda 2030.

Spårarna i Torslanda sjöscoutkår ägnade ett tisdagsmöte åt att slå in julklappar till förmån för Göteborgs Räddningsmission.

– Det kom egentligen ganska spontant, det kändes rätt att göra det nu. Våra spårare var verkligen eld och lågor, säger Åsa Nordström som är spårarledare i Torslanda Sjöscoutkår.

Det blev totalt 86 julklappar!

– Det hela började med att en av mina ledarkollegor sa att han hade massa julpapper så vi bad scouterna att kolla hemma om de hade något som de ville ge bort i julklapp till någon som inte har så mycket, fortsätter hon.

Det som är speciellt med Göteborgs Räddningsmission är att julklapparna man skänker kan vara begagnade under förutsättning att de är hela, rena och fina.

– Genom att göra något så praktiskt som att slå in julklappar till barn i vår närhet så tror jag att våra scouter får en bättre förståelse för att det vi gör är viktigt och påverkar andra positivt, säger Åsa Nordström och berättar att hela gruppen var väldigt engagerad.

När en av scoterna slog in en nallebjörn sa han “Hoppas inte att lillasyster ångrar sig nu.”

Åsa Nordström upplever att deras julklappsinsamling fick positiv respons även av föräldrarna vilket framför allt visade sig genom antalet paket. Den sammanlagda summan blev totalt 86 julklappar.

Torslanda sjöscoutkår har under hösten också arbetat med ett återvinningsprojekt. På deras höstläger var en av aktiviteterna att bygga återvinningsbingar och lära sig i vilket fack olika material ska stoppas.

– I de lite äldre åldersgrupperna för Upptäckare och Äventyrare kan man ta upp lite djupare saker och diskutera fler ämnen. Upptäckarna hade till exempel tema runt Musikhjälpen i veckan. Det gäller att göra ämnena möjliga att förstå för varje avdelning och ålder, men det är bra att Scouterna tar upp olika ämnen som då blir enklare att prata om.  Thinking day ,som varje år har ett speciellt tema, använder vi på ett liknande sätt, säger Åsa Nordström.

– Nu ska jag lämna de 86 inslagna julklapparna på Hotell Gothia där Göteborgs Räddningsmission har sin insamling för att sedan kunna dela ut till barnen runt jul, säger Åsa Nordström.

Torslanda sjöscoutkår har genom sitt engagemang jobbat med jämställdhet, bättre hållbarhet, garanti till välmående liv och en stark rättvisa.

Några av FN-målen som Torslanda sjöscoutkår jobbat med:

Berätta om ditt engagemang!

I Scouterna är vi unga som gör världen bättre. Tillsammans jobbar vi för att uppnå de nya målen!

Hur jobbar du, din patrull, avdelning eller kår med de de globala målen för hållbarutveckling (Sustainable Development Goals, SDG)? Dela med er i sociala medier och tagga med #ScouternaSDG