Prylar Boktips

Nationalnyckeln

7 december, 2015

Scouternas utvecklingskonsulent Joel Midemalm har en bakgrund som biologilärare. Vi bad honom djupdyka i uppslagsverket Nationalnyckeln för att se om det är en användbar bok för scoutmöten i friluftslivet.

Nationalnyckeln är ett verktyg, framtaget inom ramen för ”Svenska artprojektet” i syfte att sprida kunskap om Sveriges samlade fauna och flora. Böckerna är eleganta och oerhört informativa med fina illustrationer. Det är en utmärkt läsning för den som vill bli specialister inom respektive bands rubrik.

Artbestäm naturfynden med fältnycklarna

Till bandet Mångfotingar och Fjärilar finns fältnycklar i fickformat. De går att köpa separat för 100 kr styck. Fältnycklarna ger dig möjlighet att på ett enkelt sätt artbestämma de fynd du gör i naturen. De kan t.ex. tas med på en hajk eller användas under ett scoutmöte för att på ett enkelt sätt förstå din omgivning lite bättre.

Nationalnyckeln visar mångfalden mitt ibland oss

Låt dig fascineras av att det finns så mycket att läsa om något så litet, som ju några av de minsta mångfotingarna är. Nationalnyckeln bidrar till att få upp ögonen för den otroliga mångfald som är mitt ibland oss.

Senaste artiklarna