Aktuellt Film

Scouten Rebecka syns i bioreklam

Du har kanske sett henne på duken i biosalongen? Rebecka Gatti som spelar tjejen i Scouternas nya reklamfilm och suckar åt sin mamma när hon påminner henne om att ta med sig kniven? Vi tog ett snack med henne.

Scouternas nya reklamfilm lyfter frågan som många föräldrar och tonårsbarn kan känna igen sig i.

”När kommer du hem?” frågar mamman i reklamfilmen.
”Jag sover ute” svarar dottern.
”Glöm inte kniven!”

Reklamfilmen med Scouterna är 30 sekunder lång, heter ”Skaffa en mer spännande framtid” och har rullat på svenska biografer sedan 11 september. Tanken med reklamen är att locka fler barn och unga till världens största ungdomsorganisation. Filmen ska vara för alla och säga ”hej” och bjuda in.

Vi säger hej till femtonåriga Rebecka Gatti som spelar dottern i filmen.

Hur kom du med i reklamfilmen?
– Jag är medlem på en sida där de som söker personer till reklamfilmer och filmer kan lägga upp en annons. En dag när jag tittade på sidan hittade jag annonsen för Scouterna och skickade in en ansökan. Jag blev kallad på provinspelning men vågade inte hoppas på att de skulle välja mig. Det var en nervös väntan i några dagar innan svaret kom. Efter en intervju med regissören fick jag besked om att jag fått rollen!

Hur var det?
– Det var fantastiskt roligt! Men det tog längre tid än vad jag anat. Det var många tagningar per scen, vilket blev lite jobbigt mot slutet av dagen, men ändå helt klart värt det.

Var det svårt?
– Svårare än vad jag trodde och jag var väldigt nervös, men när vi väl hade filmat ett tag kändes det mycket bättre. Det var roligt att få spela en karaktär som hade samma intresse som jag.

Vad har du lärt dig i Scouterna?
– Jag har lärt mig jättemycket bra saker som man kan ha nytta av i vardagen, till exempel hur man samarbetar, hur man hjälper någon som blivit medvetslös, hur man tänder och släcker en eld på ett säkert sätt och hur man seglar. Jag är sjöscout. Dessutom har jag fått många nya vänner som jag även träffar utanför Scouterna.

Ditt bästa scoutminne?
– Det måste vara när jag var på mitt första läger. Vi badade, lekte roliga lekar, åkte linbana, dansade, byggde en ugn av en bananlåda och byggde ett stort torn av grenar och sisal. Stället vi var på var fantastiskt vackert med en underbar strand där man kunde sitta och titta på solnedgången och prata med sina nya vänner.