Blå Hajken är äkta vildmarksäventyr som ger dig ruskigt bra friluftskunskaper i den svenska vildmarken.

Roverway är för dig mellan 16 och 22 år som vill träffa scouter från hela Europa. 2016 ses vi i Frankrike!

Äventyr Scouternas arrangemang

Ansök till Scouternas arrangemang

Varje år skapar vi unika och häftiga upplevelser som är något alldeles extra – Scouternas arrangemang. Det är återkommande äventyr där särskilt utsedda ledare ger deltagare från hela landet nationella och internationella upplevelser.

Nu har ansökan till flera av 2016 års äventyr öppnat! Blir det här sommaren då du beger dig iväg på en 16 mils utmanande vandring i Europa eller på ett vildmarksäventyr på forsar och längs med otrampade stigar? Under 2016 arrangerar Scouterna bland annat Explorer Belt, Blå Hajken, Upplev, Expedition och Roverway.

Scouternas arrangemang skapas tillsammans med dig som är deltagare. När du ansöker om att delta på ett av Scouternas arrangemang så köper du dig inte en semesterresa, du får något som är mycket bättre – du får vara med och skapa ett äventyr som syftar till din personliga utmaning och utveckling.

Tillsammans med andra arrangemangsdeltagare och ledare får du testa nya saker, se nya vyer, utmana dig själv och skapa minnen för livet. Scouternas arrangemang har ett genomarbetat innehåll med en tydlig koppling till Scouternas program. De flesta arrangemang riktar sig till scouter i äventyraråldern och uppåt. Målet är att ge deltagarna nya erfarenheter som leder till personlig utveckling.

Läs mer om och ansök till Scouternas arrangemang HÄR!