Scoutkårer i Järvaområdet och Botkyrka haft möjlighet att träffa sina "grannar" och utbyta tankar och idéer kring sina verksamheter.

"Det är det som är scouting för mig, traditioner och nytänkande" säger Sassa Orebring, utvecklingskonsulent Stockholm.

Genom att mötas fortsätter vi att lära av varandra.

Aktuellt Mångfald

Scoutkårer nätverkar med varandra

Scoutkårer kan finnas i förorten eller i stan, på sjön eller i skogen, de kan vara troende eller sekulära – allt är scouting så länge det är vår metod och våra värderingar som ligger till grund för verksamheten. Scouter finns över hela världen och i hela Sverige, vi är många som utvecklar scoutverksamheten tillsammans. Genom att mötas fortsätter vi att lära av varandra.

Under december månad har scoutkårer i Järvaområdet och Botkyrka haft möjlighet att träffa sina ”grannar” och utbyta tankar och idéer kring sina verksamheter. Det finns så många sätt att göra scouting, något som blev tydligt när kårerna tillsammans med utvecklingskonsulenter från Stockholm gjorde ett årshjul.

– Det är det som är scouting för mig, traditioner och nytänkande, säger Sassa Orebring, utvecklingskonsulent Stockholm.

Kårerna fick chans att inspireras av varandras aktiviteter, både variationen och likheterna. Och visst finns de saker som kårerna kan samlas kring.

– Det finns aktiviteter som vi skulle kunna göra tillsammans, en insamling till Världens Barn är en sådan. Ett bra tillfälle för oss att visa upp att vi scouter finns i området och vilka värderingar vi står för, säger Isak, Equmenia Tumba.