"Självklart ställde vi oss i kön för att fotografera oss tillsammans med Harrys vagn som är på väg in genom väggen på perrongen."

Rebecca kan verkligen rekommendera ett besök på Harry Potter och Warner Brothers Studio i London.

Många miljöer var intakta från inspelningen.

"Längst fram i salen stod alla lärare uppradade, eller de stod inte där, men deras kostymer stod där."

"Jag hade två Harry Potter-entusiaster med mig på turen, och de pikade mig för att jag faktiskt inte läst alla böckerna, sett alla filmerna och inte visste vilket hus jag tillhörde."

Äventyr Harry Potter

Rebecca åkte till London och Harry Potters värld

Scouten Rebecca hade inte läst alla böcker eller sett alla filmer, men hennes kompisar drog med henne till Harry Potter och Warner Brothers Studio i London. Väl på plats blev hon imponerad och uppslukad av den magiska världen. Läs Rebeccas reseberättelse!

I höstas besökte jag Harry Potter och Warner Brothers Studio i London. Efter att ha tagit tunnelbanan till utkanten av staden blev jag upplockad av Harry Potter-dubbeldäckaren för att åka den sista biten. Förväntan var hög. Jag hade två Harry Potter-entusiaster med mig på turen, och de pikade mig för att jag faktiskt inte läst alla böckerna, sett alla filmerna och inte visste vilket hus jag tillhörde. Alltså att jag inte var ett riktigt fan. Men sen hände någonting. Bussen rullade fram till Warner studio, och bara utifrån såg det så stort ut. I entrén hängde Weaslys bil som Harry och Ron åker med till skolan i ”Hemligheternas kammare” och det satt meterhöga porträtt på alla skådespelarna.

”Portarna till Hogwarts öppnades och jag klev rakt in i Stora salen på Hogwarts.”

Utställningen började med att Harry, Hermione och Ron hälsade oss välkomna på film, och berättade att de under nästan tio år spenderat varje vaken timme på studion för att spela in. Filmduken åkte upp och själva vandringen i studion började med att portarna till Hogwarts öppnades och jag klev rakt in i Stora salen på Hogwarts. Vilken sal! Där stod borden uppdukade till fest och längst fram i salen stod alla lärare uppradade, eller de stod inte där, men deras kostymer stod där.

”Allt kändes så verkligt!”

Allt kändes väldigt högtidligt och jag fick nypa mig i armen för att tro att det var sant, och min kompis Johanna drog mig i armen när jag var på väg att ta på mig sorteringshatten. Allt kändes så verkligt och man fick verkligen komma nära prylar och kostymer, men röra fick man faktiskt inte göra.

Studion var så cool och allt var så stort. Många miljöer var intakta från inspelningen, bland annat Dumbeldores kontor, Hagrids styga, Gryffindores sovrum och perrong 9 ¾, där också Hogwarts Express stod. Självklart ställde vi oss i kön för att fotografera oss tillsammans med Harrys vagn som är på väg in genom väggen på perrongen.

”Att se hur de jobbat med specialeffekter var det absolut coolaste.”

De hade byggt djur som kunde andas för att de skulle se verkliga ut, och i scener där Hagrid spelar tillsammans med någon annan använde han en tre meter hög dräkt för att han skulle se så stor ut i proportion till de andra.

Att jag inte var lika mycket Harry Potter-fan som mina kompisar, att jag inte läst alla böcker, eller inte visste vilket hus jag tillhörde spelade ingen roll. Det är svårt att gå på utställningen utan att bli imponerad och uppslukad av Harrys värld. Om du befinner dig i London vill jag verkligen tipsa om ett besök på inspelningsstudion. Det tar tre-fyra timmar att gå igenom utställningen och då hinner du också smaka på Buttered Beer och prova ut din alldeles egna trollstav.  Har jag vägarna förbi London igen, kommer jag absolut att försöka ta vägarna förbi Hogwarts igen!

Det finns ett helt nytt terminsprogram för upptäckarscouter med tema Harry Potter. Du hittar terminsprogrammet på Leda scouting-sidorna.