Prylar barnbok

Prinsessan och den fasansfulla björnen

18 februari, 2016

Per Gustavsson har skrivit en ny barnbok i serien om prinsessan. Den här gången handlar det om hur hon får alla djuren i skogen att samarbeta och vara schyssta kompisar. Ida, kommunikatör för Scouternas Trygga Möten, har läst boken med sin fyraåring.

Prinsessan i Per Gustavssons böcker är en tuff och modig karaktär. Sedan den första boken kom 2003 har hon gjort många saker: startat band, trollat, fyllt år, gått på zoo. En dag fick författaren ett mejl från barn som undrade om inte prinsessan kunde trolla bort kriget i Somalia. Det inspirerade honom till den här prinsessboken, men istället för ett krig i Somalia placeras prinsessan i en skog med en björn som förstör.

Boken tar upp samarbete och att vara en schysst kompis

Prinsessan vaknar en dag och upptäcker att skogens alla djur har flyttat in i hennes slott. De är rädda och vågar inte vara kvar i skogen. Det visar sig bero på björnen som jagar iväg alla andra, säger att allt är hans och dessutom förstör skogen. Prinsessan blir rasande! Så får björnen inte göra! De kan få björnen att sluta, men för att lyckas måste de hjälpas åt och göra det tillsammans. Prinsessan har en plan och delegerar – hur ska det gå?

Fantasifulla och detaljrika illustrationer

En spännande bok som tar upp både samarbete, att vara en schysst kompis och inte minst: vikten av att ta hand om naturen och miljön. De fantasifulla och detaljrika illustrationerna gör läsningen till en fin upplevelse för både den som läser och för den som lyssnar! Jag och min fyraåring har hunnit ha många bra lässtunder med den, och det kommer garanterat att bli fler!

Senaste artiklarna