Aktuellt Integration

Inblick i scouting

I helgen arrangerade Malung-Sälen scoutkår öppet hus för ensamkommande barn och ungdomar som fått uppehållstillstånd i Sverige. Ett hundratal människor kom till dagen som bjöd på både samarbetsövningar och äventyr.

Syftet med prova på-dagen var att ge nyanlända en inblick i vad scouting egentligen är. Aktiviteterna som erbjöds under dagen var samarbetsövningar, bakning över öppen eld, sparktävling, fyramannaskidor och tältning på vintern.

Deltagarna hade stor talang i de flesta övningar och språkbarriärer överbyggdes med teckenspråk och engelska.

– Erfarenheten gav mersmak för såväl besökare som för oss som arrangerade dagen. Nu tittar vi på hur man kan arbeta mer med att bjuda in nyanlända till scouterna, säger Leif Nilsson, ordförande i Malung-Sälen scoutkår.