Aktuellt Internationellt

Scouter säljer kakor på Oscarsgalan

Årets Oscarsgala bjöd på stora filmpriser men även på scoutkakor. Värden Chris Rock bjöd in dotterns scoutkår till galan som sålde kakor för över 500.000 kronor till kända skådespelare.

I söndags kväll gick den 88:e upplagan av Oscarsgalan där skådespelaren Chris Rock var värd för galan. Galan bjöd på många priser till stora filmstjärnor som Leonardo DiCaprio och Cate Blanchett men det bjöds även på kakor.

Allt började med att värden Chris Rock bjöd med sin dotters scout-grupp till Oscarsgalan. Scouterna gick sedan runt och sålde kakor till filmstjärnorna i salongen och drog in över 500.000 kronor till WAGGGS.

Filmer som fick pris under galan var bland annat The Revenant som fick flest nomineringar i år med tolv stycken varav de vann tre priser. Spotlight vann pris för bästa film och svenskan Alicia Vikander vann kategorin för bästa kvinnliga biroll i filmen The Danish Girl.

Den svenska filmen Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann nominerades i kategorin för bästa smink men vann i år inget pris.

Läs mer om kakstormningen på Oscarsgalan här.