Inspiration barnbok

Bok lär små om barnens rättigheter

14 mars, 2016

Snacka om barnkonventionen! Men hur gör man det med yngre barn? Boken ”Rätt lätt, Om barnens rättigheter 1 till 6 år” är en lättläst och enkel bilderbok om barnkonventionen för de allra minsta. Ida Ömalm Ronvall, kommunikatör för Scouternas Trygga Möten, har läst boken tillsammans med sina barn.

Boken ”Rätt lätt, Om barnens rättigheter 1 till 6 år”, är en lättläst och enkel bilderbok om barnkonventionen för de allra minsta.

Men vad gör boken lätt för små att förstå? Barnen bjuds på ett lekfullt sätt in till en inspirerande diskussion om barnets rättigheter i vardagen. Efter varje text om en rättighet, finns en fråga där barnen bjuds in till diskussion. Det går att dröja kvar vid varje uppslag och prata längre om det som står och titta på bilderna – vad gör barnet och varför är barnet ledsen?

Illustratören Tina Landgren har tecknat de fantasifulla och detaljrika bilderna som är roliga och samtidigt tankeväckande. Varje bild ger inspiration till samtal och funderingar hos barnen och här inkluderas naturligt mångfald, funktionsnedsättning och genusperspektiv.

Boken är en helt enkelt en bra ingång för att prata om viktiga saker även med små barn. Det är även en bok att växa med. Barn från tre år kan förstå innehållet men även små barn kan sitta med och titta.

 

Senaste artiklarna