Alexander tillsammans med roderrepresentanter från Finland och Schweiz.

Äventyr engagemang

Europeiska scouter arbetar tillsammans inför Roverway

5 april, 2016

”I slutet av januari åkte jag och Alexander ner till Paris för att planera inför sommarens Roverway i Frankrike. Som Roderreps arbetar vi tillsammans med andra scouter för att skapa världens bästa läger. Vi hjälper också till att sprida Roverways budskap”, skriver Sofia Ejderbyn.

”Inför resan till Paris och planeringen inför Roverway var jag självklart nervös. I Paris skulle jag möta de andra Roverrepsen och även svenska Alexander. När jag landade visade det sig såklart att den där Alexander var en trevlig typ och de andra europeiska scouterna var mycket lika oss svenska scouter.

Innan vi åkte till Paris visste vi inte mycket mer än att vi skulle vara med och ge vårat Roverreps perspektiv i planeringen av lägret inför sommaren. Vi åkte till en internatskola utanför den franska huvudstaden som såg ut som ett franskt spökslott.

Workshops och planering

Under helgen fick vi ta del av en mängd olika workshops tillsammans med planeringsteam för lägret. Vi delade åsikter och idéer och något jag tar med mig är framförallt hur man kan jobba för att komma framåt i sitt planerande och med sin brainstorming.

Maten serverades i skolmatsalen och det var en rolig kulturupplevelse. Frukosten bestod självklart av en bit fransk baguett och till middag bjöds vi även på ost och efterätt.

De andra RoverRepsdeltagarna var från flera olika länder som Spanien, Finland, Schweiz, Nederländerna, Irland, Tyskland och Frankrike. Alla vi som var med under planeringsmötet kom från olika kulturer och bakgrunder men jag upplevde oss mycket lika varandra. Vi är alla unga scouter i Europa.  Vi hade ofta lika åsikter och vi alla tycker att integration och miljö är viktiga frågor för Europa.

Förväntningar

Nu ser jag mycket fram emot Roverlägret i sommar, jag vet att det kommer att bli kul! Jag tar med mig mig många nya erfarenheter från Paris där jag upplevt fransk kultur, träffat många härliga människor och lärt mig att arbeta tillsammans med andra scouter från hela Europa för att nå uppsatta mål. Men jag har även hunnit se Eiffeltornet och blivit väldigt sugen på att fortsätta scouta internationellt”.

/ Sofia Ejderby

 

 

 

 

 

 

 

Senaste artiklarna