Aktuellt Musik

Musikal med scouttema

Under onsdagen bjöds det på framträdande av Adolf Fredriks musikklasser ur musikalen De Hemligas Ö med scouttema. ”Det är lite nervöst och pirrigt”, säger Moira.

Barnmusikalen De Hemligas Ö baseras på en bok av Sven Wernström och handlar om två scoutgäng som förliser jag på en öde ö och måste lära sig att överleva. Adolf Fredrik musikklasser har tidigare satt upp hela föreställningen, nu bjuder de på delar av musiknumren under Euro-festivalen i Kungsträdgården i Stockholm.

Moira Baldissara, elva år, är en av eleverna som är med i föreställningen och beskriver handlingen som en kamp om överlevnad och om förmågan att komma överens.

– Det handlar om två scoutgrupper, knap och knop, som är sjö- respektive vanliga scouter som ska åka med båten Matilda. Båten är svår att styra och de dras med i strömmen och blir skeppsbrutna. De hamnar på en öde ö och har svårt att komma överens, berättar Moira.

I bakgrunden hörs sång i olika skalor. Det är strax dags för klassen att inta scenen och visst är det lite pirrigt.

– Ja, man är lite nervös. Några av oss ska sjunga solo så det är extra nervöst för dem såklart, säger Moira.

Men även om föreställningen bjuder på en hel del dramatik, slutar föreställningen rätt väl till slut, avslöjar Moira.

– Byn brinner och krig utbryter mellan kårerna. Men sedan blir allt bra och alla blir vänner!

Du är själv inte scout, vad är din bild av scouting?

– Min bild av scouting är att man som scout får lära sig mycket nya saker, man får lära sig överleva i svåra situationer och får arbeta mycket i grupp, säger hon.

Per-Olof Mossberg står för text i musikalen och musik Bengt Lundström.