Scouter med karta. Foto: Scouterna

En kanot på en sjö. Foto: Scouterna

Scoutläger. Foto: Scouterna

Aktuellt scoutläger

Så bokar du en lägerplats

Något av det roligaste med att vara scout är att åka på scoutläger. På läger får du ha roligt med dina scoutkompisar och uppleva spännande äventyr som du kanske inte gör någon annanstans. Här får du tips om var du ska vända dig för att boka en fjällstation eller lägerplats!

Oavsett om du vill bo i en fjällstuga eller sova i tält så kan vi på Scouterna hjälpa dig. För det är faktiskt så att de allra flesta lägerplatser går att hyra året runt. Lägerplatserna tas om hand av Scouterna och dess kårer. Är du nyfiken på att veta mer om var du kan ha scoutläger, konferens eller planeringshelg? Häng med!

De allra flesta scoutanläggningar drivs lokalt av scoutdistrikt. För att boka en lägerplats kontaktar du respektive lägerplats direkt. Här nedan följer ett gäng länkar som det kan vara bra att kolla in om du ska boka plats.

Norra Sverige
Fjällen är en drömplats både på vintern och på sommaren. På vintern erbjuds skidåkning för båda nybörjare och erfarna och sommaren erbjuder vandring, cykling och ridning med mera. Kolla in var du kan boka lägerplats i norra Sverige.

Lägerplatser i norra Sverige

Mellersta Sverige
Åk till mellersta Sverige för helghajk, läger och företagskonferens. Här får du en fantastisk utsikt över sjön Båven och en möjlighet att njuta av en vacker miljö.

Lägerplatser i mellersta Sverige

Stockholm
Seglingsäventyr på Biscaya, stugboende på Vindalsö eller äventyr på Vässarö. Kolla in vad Stockholm har att erbjuda i lägerväg.

Lägerplatser i Stockholm

Västra Sverige
Få fantastiska upplevelser och västkustnatur i västra Sverige som till exempel bra kanotvatten i Apelhult och egen brygga vid Bockudden.

Lägerplatser i västra Sverige

Östra Sverige
Limmernäs, Marsbäcken, Getsjötorp eller Mörbylånga? I östra Sverige hittar du ett gäng natursköna lägerplatser med exempelvis egna badstränder och kanoter.

Lägerplatser i östra Sverige

Södra Sverige
I södra Sverige finns några av Scouternas mest välbesökta läger. Åk till idylliska Floboda vid Lagan eller hamna på friluftsgården Göransborg bland löv- och barrskog.

Lägerplatser i södra Sverige