Aktuellt överlevnad

Scouterna gästar TV 4

I morse gästade Scouterna i TV 4:as morgonsoffa för att ge sina bästa överlevnadstips. Att vara scout handlar mycket om att klara sig i naturen men det handlar också om personlig utveckling och att utveckla ett ledarskap.

Att vara med i morgonsoffan på TV 4 kan var både spännande men också lite nervöst. Under tidig morgon kom Anna Barfot, scoutledare från Hedvig Eleonora scoutkår, Eric Winell, utmanare i Danderyds sjöscoutkår och Emma Löfgren Wallén, utmanare i Norrtälje sjöscoutkår, till Tv 4:as TV-hus på gärdet i Stockholm för att lära tittare om vad Scouterna är i dag men också vad det finns för smarta överlevnadstips i naturen. Scouten Eric fick också frågan, vilket är det mest spännande äventyr du varit med om inom Scouterna? Han svarade:

– Ett av de häftigaste äventyret jag varit med om är förra året under World Scout Jamboree i Japan. Där mötte vi så otroligt många scouter från hela världen, sade Eric Winell, utmanare i Danderyds sjöscoutkår.

Programledaren Tilde De Paula undrade även vad en scout-anda är för något.

– Det är att alla får vara med utifrån sina egna förutsättningar. Det spelar ingen roll vart man kommer ifrån eller om man har några handikapp, förklarade Emma Löfgren Wallén.

Vad lär man sig?

– Allt mellan himmel och jord. Kunskap om naturen och personlig utveckling från tidig ålder, sade Anna Barfot, som även berättade om hur Scouterna arbetar med att få in fler nyanlända inom organisationen.

Men Emma, var du nervös under inspelningen?

– Jag var lite nervös innan själva inspelningen men sedan lade det sig när man bara var där och tänkte bara programmet. Jag har ju även varit med i TV med Scouterna förra året så jag var ändå lite uppvärmd och jag hade även de andra med mig, sade Emma kort efter inspelningen.

Vad tror du att folket som såg inslaget om Scouterna får för bild om vår verksamhet?

– Jag tror fortfarande att många tror att vi bara är i skogen men jag hoppas att de får en nyanserad bild av vad vi gör då vi även pratade om moderna saker som hur viktigt det är att ha med mobiltelefon i fall att något händer, säger Emma som är en av Scouternas unga talespersoner.

Kolla in hela intervjun här!