”Vi ska till det coolaste landet i Europa!”

Kompisarna Ludwig Johansson och Viktor Järgre från Lammhult är redo för äventyr. Nu drar de till Grekland för Explorer Belt och kommer att videoblogga på scout.se om sina upplevelser.

Ludwig och Viktor har varit kompisar så länge de kan minnas. Nu ska deras vänskap och samarbete testas under kommande tio dagar under Explorer Belt i Grekland. De är mer än redo, berättar Ludwig.

– Vi är sjukt taggade inför äventyret. Det är ju det roligaste på länge och tänk att man får gå Explorer Belt med sin bästa vän, det kan inte bli bättre, säger Ludwig.

Han tillägger:

–Och det är roligt att det just blev Grekland. Enligt mig är det det coolaste landet i Europa med en lång och fascinerande historia.

Under tio dagar ska killarna ta sig från en okänd plats i Grekland till en annan, ta hjälp av människor de möter och klara sig i naturen. Rutten är 16 mil lång och görs till fots. Verktyget för att lyckas är att de är scouter. Men vandring är även något som de båda kan.

–Vi har varit på många hajker och förra året gjorde vi Kebnekaise. Så vi tror att vi är väl förberedda inför det här men man vet ju aldrig. Vädret är ju något nytt, det kommer att vara riktigt varmt!

Längs vägen ska ett antal uppgifter lösas med hjälp av lokalbefolkningen. Alla får en liten matkassa med sig men att köpa färdig mat eller att bo på hotell är inte tillåtet. Målgången firas och alla som klarat utmaningarna får bältet som bevis – Explorer Belt. Efter vandringen genomförs en gemensam rundresa i landet i syfte att lära sig mer om kulturen och njuta av landets turistmål för en stund.

Vad är det viktigaste att tänka på under vandringen tror du?

– Det viktigaste är att hålla ihop och att dricka mycket vatten. Jag och Viktor kan bära med oss runt åtta liter vatten så det ska nog räcka varje dag men det gäller också att vi inte skadar oss. Då blir det ju en tråkig vandring, säger han.

Och nu ska de även videoblogga om sitt äventyr, något som de ser fram emot.

– Det ska bli så kul att få visa vart vi är och hur det går för oss. Vi hoppas kunna ge en bra bild av äventyret för de som inte gått Explorer Belt, säger Ludwig.

Följ Ludwig och Viktors videoblogg här!