Aktuellt Världens barn

Lerums scoutkår skramlar för Världens barn

7 oktober, 2016

Lerums scoutkår är en av de kårer som under oktober har engagerat sig för insamlingen Världens barn. ”Vi vill hjälpa barnen att på ett handgripligt sätt verka för en bättre värld med mindre orättvisor”, berättar Spårarledaren Lisa Magnusson.

Lerums scoutkår är en av många scoutkårer som under oktober valt att samla in pengar till Världens barn. Varje år samlar Världens barn in över 80 miljoner kronor till mellan 50 och 100 olika välgörande projekt runt om i världen. Bakom insamlingen som startades redan 1997 står 15 olika humanitära organisationer som arbetar tillsammans, några av dem som är med är Sveriges Television, Sveriges Radio P4, Utbildningsradion och Radiohjälpen. För första gången är Scouterna nu med i den stora riksinsamlingen. 

Insamlingen har sett olika ut över hela landet men skett i anknytning till Scouternas  rekryteringskampanj under vecka 39 och 40 och helgen 1-2 oktober.

Spårarledaren och kårledaren Lisa Magnusson från scoutkåren i Lerum, är en av dem som tillsammans med cirka 30 scouter från sju olika avdelningar, har skramlat till insamlingen.

– Vi vill hjälpa barnen att på ett handgripligt sätt verka för en bättre värld med mindre orättvisor. Att själva vara ute i samhället och samla pengar på detta sätt väcker barnens tankar på ett annat sätt än att bara prata om det, berättar Lisa Magnusson. 

 Hur har ni gått till väga?

– Vi brukar stå vid de två största affärerna i Lerum under en lördag i anslutning till Världens barn galan. Det är både spårare och upptäckare som står och samlar in pengar. På veckomötena innan och efter insamlingen pratar vi om hur insamlingen går till, vart pengarna går och varför det är viktigt att hjälpa till att samla pengar till dem som inte har så mycket som vi har!

Men hur har era scouter mottagit denna form av samhällsinsats?

– Barnen är positiva till insamlingen och de tycker att det är väldigt spännande och kul att hjälpa till och samla pengar, säger Lisa. 

Vet du om att Scouterna även har dragit igång en digital insamling till Världens barn? Den hittar du här. 

 

Senaste artiklarna