Nyttiga energibars är ett perfekt mellanmål!

Inspiration höstmat

Energibars – med nötter och frön

Nyttiga fetter från frön, nötter och olja gör de här barsen till ett bra och mättande mellanmål att ta med ut på picknicken.

8–10 bars

Ni behöver:
2 dl sötmandel
1 dl osaltade cashewnötter
10 dadlar, urkärnade
10 torkade aprikoser
2 dl havregryn
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
2 msk raps- eller kokosolja
1 dl sesamfrön
ev. 1–2 msk kallt vatten

Så gör ni:
1. Grovhacka mandel, cashewnötter, dadlar och aprikoser, gärna i matberedare eller mixer.
2. Blanda med havregryn, pumpafrön och kokos. Tillsätt därefter olja och arbeta ihop med händerna. Tillsätt vatten om degen känns för torr. Den ska gå att forma till en boll.
3. Tryck ut degen till en rektangel på ett bakplåtspapper. Tryck ihop degen mellan två skärbrädor för att få jämna och fina kanter. Vänd degen i sesamfrön och ställ i kylskåpet i minst 2 timmar.
4. Skär bars i önskad storlek och förvara kallt i tättslutande burk.

Senaste artiklarna