Scoutkårer i Lerum möts samman för FN

I Lerum finns många olika scoutkårer och FN-dagen fick dem att mötas. ”Vi har så mycket gemensamt och vi kommer definitivt att se till att göra fler saker tillsammans i framtiden”, säger Johan Holst från Stora Lundby Scoutkår.

Det hela började tidigt i början av året att en ledare från en av scoutkårerna i kommunen hade fascinerats av hur många scoutkårer det egentligen finns i Lerums kommun, med tanke på kommunens storlek och kom fram till att det fanns sju olika scoutkårer utspridda över hela kommunen.

Där började det spännande arbetet där kårerna träffades i februari för att villkorslöst prata om vad de skulle vilja eller kunna göra tillsammans.  Det hela slutade efter flertalet träffar och mötet blev ett faktum på platsen Nääs. Temat för dagen var FN och alla scouter delades in i patruller med namn på olika länder. Patrullerna fick sedan gå runt på olika stationer, där varje scoutkår höll i olika aktiviteter.

Ett flertal stationer bjöd på samarbetsövningar och kunskaper testades i eldning och suraning.

IMG_8090

Spindelnätet är en av stationerna där scouterna först knöt ihop flera rep för att bilda ett spindelnät för att sedan lyckas ta sig över utan att slå i marken.

IMG_8232

En annan station var en samarbetsövning där det gällde att tillsammans ta sig igenom en kulbana för att till sist ta sig till mitten.

Det hölls även en insamling till förmån för UNHCRs minröjningsprojekt där all överskott från cafét även gick till en insamling.

– Det är fantastiskt kul att få vara med och arrangera ett evenemang som detta där vi arbetar tillsammans trots att vi har olika anknytningar till Scouterna. Vi har ändå så mycket gemensamt och vi kommer definitivt att se till att göra fler saker tillsammans i framtiden. Det har uppskattats mycket bland våra scouter, säger Johan Holst från Stora Lundby Scoutkår.