Bästa spelen för juletider!

7 december, 2016

Vad kan vara en bättre julklapp än ett spel som får ung som äldre att spela och ha roligt tillsammans? Scout har prövat och kollat in de bästa spelen inför årets julklappar!

          Bohnanza

37-1-M

Bohnanza är ett rappt kortspel för mellan två-sju spelare som tar runt en timme att spela. Genom att samla och så olika roliga bönor, växer dina groddar och likaså dina poäng. Detta kortspel är från åtta år, men lämpar sig väl även för ungdomar och vuxna. Cirkapris 140 kronor.

Coup

15923-1-S

Coup är ett bluffspel för mellan två-sex spelare och tar mellan 15-30 min att spela en runda. Genom att bluffa dig fram sätter du de andra spelarna ur spel och gör en kupp. Samtliga deltagare sitter med två olika yrkesmänniskor men det är bara du som vet dina egna roller. Genom att bluffa dig fram sätter du de andra spelarna ur spel och gör en kupp. Cirkapris 118 kronor

            Le Havre

1922-1-M

Le Havre är hamnspelet för mellan en-fem spelare där du bygger skepp, konstruerar byggnader och skeppar last i hamnen, allt för att bli den starkaste hamnekonomin. Genom att kontrollera resurser, framställa mat och ge föda till dina hamnarbetare växer din ekonomi samtidigt som andra spelare slås ut mer och mer. Le Havre är ett toppen spel för dig som är intresserad av ett lite mer avancerat spel som dessutom gillar snygg förpackning och design. Cirkapris 469 kronor.

Power Grid

10141-1-M

Power Grid är ett av de bästa strategispelen som finns för mellan två-sex spelare. Genom att skaffa dig egna kraftverk med kol, olja, uran, vind eller soppor bygger du upp ditt kraftnät mellan städer i USA eller Tyskland. Den som får ihop det största och kraftigaste kraftnätet vinner spelet. Spelet tar runt 2-3 timmar att spela beroende på hur många ni är och kostar runt 270 kronor.

    Blitz

14011-1-M

Blitz är ett kvickt reaktionsspel som vinns av den som snabbt kan läsa korten och ta rätt objekt. Men det gäller även att inte vara för snabbtänkt och ta fel sak. Spelet är för mellan två-åtta spelare och tar mellan 20-30 minuter och passar alla åldrar, barn som vuxna. Cirkapris 150 kronor.

     7 wonders

9146-1-M

7 Wonders är ett fantastiskt spel för mellan två-sju spelare där ni alla bygger några av jordens största underverk. Samtliga spelare får en bricka där ni bygger fram era underverk, samlar krigsmakt och andra resurser och samlar poäng genom olika kort genom de tre olika tidsåldrarna. Spelet tar runt en timme att spela och kostar cirka 280 kronor.

Catan

1294-1-M

Settlers från Catan är ett av världens mest spelade och populära spel och är dessutom ett perfekt spel att börja med om du är en ny spelare. Tre-fyra spelare bygger vägar, byar och städer på ön Catan och genom att sätta bosättningarna på ett bra sätt växer dina bon före de andra. Spelet kostar runt 270 kronor.

           Splendor

17686-1-S

Splendor är ett enkelt och roligt spel där två-fyra spelare samlar på juveler och handlar med kort. Ju längre tid som går, desto dyrare blir korten och juvelerna. Spelet lämpar sig väl till alla åldrar och speciellt för dig som är ny med att spela spel. Cirkapris 240 kronor.

 

Vill du lära dig mer om spel och vilka spel som är rankade bäst i världen? Surfa in på https://boardgamegeek.com eller https://www.worldofboardgames.com.

Senaste artiklarna