När du har tagit ner glittret och dansat ut julen kan du se till att granen fortsätter att lysa och skapa värme!

Aktuellt hållbarhet

Återvinn julgranen

2 januari, 2017

Så snart julen är över börjar högarna med julgranar fylla gathörn och torg. Men julgranen går faktiskt att återvinna! Så när du har ätit upp godiset, tagit ner glittret och dansat ut julen kan du se till att granen fortsätter att lysa och skapa värme! 

Julgranar ska inte sorteras som grovsopor, utan klippas ner och lämnas till en återvinningscentral. Ibland finns det mobila återvinningscentraler som åker runt och samlar upp avfall. Kolla med din kommun hur de vill att du ska återvinna julgranen på bästa sätt.

En julgran som sorteras rätt omvandlas till flis som sedan blir till bränsle i till exempel fjärrvärmeanläggningar. En enda julgran kan generera el som i sin tur får fyra tvättmaskiner att snurra!

Om du redan nu börjat fundera på vad du ska köpa för gran nästa jul kommer här några tips:

Fakta: SkogsSverige

Senaste artiklarna