Linus Gunnarsson.

”Jag älskar utmaningar” säger Linus Gunnarsson.

Aktuellt jamboree17

Jamboree17 – en inre och yttre upptäcktsresa

Utmaningar, insikter och en massa roliga aktiviteter. Jamboree är både en inre och yttre upptäcktsresa som ger minnen för livet. Just nu pågår planeringen för Jamboree17 för fullt.

Under en vecka i början av augusti blir Rinkabyfältet utanför Kristianstad ett gigantiskt scoutläger där 20 000 barn och ungdomar mellan 10 och 18 år samlas för att riva murar, sudda ut hinder och växa som människor.

Linus Gunnarsson från Örebro är avdelningsansvarig för ”Stora utmaningar” för alla upptäckarscouter tillsammans med scoutkollegan August Wollter från Uppsala. Han utlovar en hel del spännande utmaningar.
– Det kommer vara ett stort och häftigt möte där alla kommer att bli rejält utmanade, både fysiskt och mentalt. Vi jobbar bland annat med utgångspunkt i det globala programmet ”Free being me” som ska stärka unga scouters kroppsuppfattning och självkänsla och bygger flera av våra övningar på det.

Aktiviteterna är inte spikade i skrivande stund, men fokus ligger på att utmana både individen och gruppen, fysiskt och mentalt.
– Det handlar bland annat om att tänka till kring hur man resonerar och ser på både sig själv och på personer i sin omgivning.

Under det kommande året träffas planeringsgruppen, som i nuläget består av över 70 scouter från hela landet, fysiskt vid ett par tillfällen för att planera Jamboreen. Däremellan möts de via telefonkonferenser ett par gånger per månad. Dessutom hörs de i mindre grupper lite då och då.
– Det är mycket som ska planeras och mycket som ska klaffa när vi är på plats. Med 20 000 scouter samlade på en plats krävs en hel del logistik, säger Linus som själv är nybakad scout sedan våren 2016 då han blev ombedd av en kompis att gå med i planeringsguppen för Jamboree17.
– Det var ingen tvekan från mitt håll. Jag älskar utmaningar som detta och ser verkligen fram emot att få uppleva en riktig Jamboree nästa sommar!