Aktuellt matsmart

Fira vegetariska dagen

30 januari, 2017

Vegetariska världsdagen infaller den 1 oktober, men den nationella vegetariska dagen är den 1 februari. Passa på att fira dagen genom att utmana dig själv och laga något du inte testat förr!

Varför ska man äta vegetariskt? Det finns många olika skäl till varför det är bra. Både för din hälsa och för miljön. En del gör det av etiska skäl. Och många för att det är gott och för att det ger chansen att testa nya smaker! Att äta mer vegetariskt innebär också att du i högre grad bidrar till att vi uppnår FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Behöver du tips för att komma igång med vegomaten? Då är boken Mera vego – mat för hela familjen av Sara Ask och Lisa Bjärbo något för dig som letar efter vegoinspiration i köket. Författarna menar att boken passar både den som redan är vego (och är trött på sina gamla vanliga recept), och den som inte alls är vegetarian (men vill börja laga lite mer vegetariskt, och inte vet riktigt hur eller vad). I filmen kan du se hur du går tillväga för att laga den mumsiga indiska rätten palak paneer. Ännu fler härliga vegotips hittar du på meravego.se.

Vill du läsa mer om hur du genom att äta mer vegetariskt bidrar till de globala målen finns det massor av intressanta artiklar. En ingång kan vara via FN:s webbplats och artikeln om att äta som en flexitarian.

Senaste artiklarna