Carolina Klüft har många förebilder.

Aktuellt Carolina Klüft

Carolina Klüft om kärlek

1 februari, 2017

Carolina Klüft är tjejen med många strängar på sin lyra. Hon är före detta friidrottare, programledare, föreläsare och författare. Vi på Scout tycker att hon är en förebild för unga och vi ville veta mer om hennes egna förebilder och vad kärlek betyder för henne.

Hur är du som person?
– Jag är glad, envis och nyfiken.

Varför började du med friidrott?
– Min lillasyster ville börja med friidrott och jag ville följa med henne. Jag tyckte inte att det verkade så kul först, men fastnade snabbt för variationen och den roliga träningen. Just variationen gjorde också att jag fastnade för sjukamp. Jag tyckte om flera olika grenar och än i dag är jag en person som älskar att se livet i olika delgrenar där helheten är det viktigaste.

Varför tror du att det gick så bra för dig?
– Att jag fick bra resultat berodde säkert på många olika saker, men det som jag är mest stolt över är att jag hittade mitt sätt att idrotta på. Jag tyckte glädjen var viktigast och fokuserade mycket på den. Bra resultat var en härlig bonus.

Hade du någon förebild?
– Jag har haft flera olika förebilder. Mina föräldrar, lärare, idrottsledare och kompisar. Alla har bidragit på olika sätt till min utveckling men framför allt har de alla gett mig vägledning, trygghet och inspiration.

Har du någon förebild i dag?
– Förebilder finns överallt. Jag möter nya varje dag. Det finns så många härliga människor om man bara tar sig tid att stanna upp och se dem.

Vad skulle du säga är det allra största du varit med om?
– Som friidrottare att vinna OS-guld och som människa att bli mamma.

Vad är ditt häftigaste naturminne?
– Mitt häftigaste naturminne var när jag var på en tolv dagar lång safari i Kenya. Naturen och djuren gav mig mitt största äventyr någonsin. Jag har också många fina minnen i den svenska naturen. En gång när jag gick med min nyfödda dotter mötte jag en annan mor med sina små bebisar. Jag och älgkon såg varandra i ögonen en lång stund innan hon och hennes bebisar sprang vidare.

Vad är kärlek för dig?
– Kärlek betyder allt för mig. Det är det som gör livet spännande och fantastiskt. Det är så häftigt att man kan slösa med det hur mycket som helst utan att det tar slut, snarare tvärtom, det ökar.

Vad vill du säga till våra läsare?
– Den största kärleken är livet. Man vet aldrig var livet tar en men det man får uppleva kan ofta lära en något. Ibland kan något jobbigt göra en starkare.
Var schysst mot dig själv, lär känna dina känslor, be om hjälp och hjälp andra. Du är värdefull.

Senaste artiklarna