Kålsallad – enkel och smarrig termosrätt.

Inspiration äta ute

Smarrig kålsallad

Glöm trötta smörgåsar och gör en värmande termosrätt – klar på ett kick.

Ni behöver:
3 dl torkad vitkål
3 dl hett vatten
1 dl hackade nötter
2 dl russin
Salt och peppar

Så gör ni:
Förbered hemma:
Skär kålen i halvcentimetertjocka skivor. Förväll i 1–3 minuter. Bred ut på en plåt och låt torka i ugn på cirka 50 grader. Kålen ska bli helt torr, vilket tar cirka 10 timmar. Hacka nötterna och packa ner dem och övriga ingredienser i ryggan.

På plats:
Blanda hett vatten och kål och låt stå i en kvart. Blanda i nötter och russin. Salta och peppra. Ät och njut!

Till servering:
Ät en bit torkad korv eller en god macka för att få måltiden lite matigare.

Tips!

Läs en intervju med kocken och tävla om boken Torka mat HÄR!  

Senaste artiklarna