Aktuellt engagemang

Blir Simon Årets Eldsjäl?

De 20 finalisterna är utsedda – och den 9 mars riktas strålkastarna mot dem på Berns salonger i Stockholm. Det är dags för Eldsjälsgalan då hjältarna från Sveriges föreningsliv ska prisas. Rösta på scoutledaren Simon Ström!

– Att vara en god kamrat är något som vi verkligen står för som rörelse, både på lokal och global nivå. Vi värnar om den enskilda individen och gruppen – man tar helt enkelt hand om sin kompis, säger Simon Ström, scoutledare i Gustaf Vasa-Bredäng. Simon har tagit cirka 500 barn och unga till sitt hjärta genom scoutrörelsen, där han är en stark och kreativ eldsjäl.

Totalt lägger han ner uppemot 45 timmar i veckan på sitt engagemang – ett arbete som är 100 procent ideellt. Simon har en kandidatexamen i biogeovetenskap och snart en masterexamen i miljö- och hälsoskydd.

Cirka 3000 nomineringar strömmade in till Folkspel under 2016 då svenska folket har nominerade eldsjälar från föreningslivet. Av alla nominerade har en jury utsett fyra finalister för varje kategori – dessa kategorier är Integration, Hälsa, Kamratskap, Ledare och Öppen. De totalt 20 finalisterna är alla garanterade ett personligt stipendium på 10 000 kronor, men på Eldsjälsgalan väntar fler priser. På åretseldsjäl.se kan du läsa mer om var och en av finalisterna. Röstningen på går fram till siste februari.

Klicka HÄR för att rösta på Simon.