Plantera ett träd för att markera starten på en ny vänskap!

Ta chansen att bjuda in fler till scoutrörelsen.

Aktuellt scout i världen

Fira World Thinking Day

World Thinking Day har firats av scouter sedan 1926. Det är en dag fylld av vänskap över gränser.

Den 22 februari, World Thinking Day, firas av scouter världen över som en scoutdag. Dagen blir en möjlighet att lära oss mer om våra scoutvänner runt om i världen och att utforska våra likheter och olikheter.

Firandet ser olika ut runt om i världen

Vi frågade två girl scouts från Irland och Storbritannien vad World Thinking Day betyder för dem och hur de ska uppmärksamma dagen.

– Vi firar World Thinking Day i vårt scoutdistrikt och alla medlemmar från fem år och uppåt kan vara med. Det bästa med att vara en del av World Thinking Day är vänskapen jag fått med scouter från andra delar av världen, säger Aisling O’Boyle, irländsk girl scout i Belfast.

– I år kommer vi att göra aktiviteter som fokuserar på värderingarna inom scouting och vad vi lärt oss genom scouting. Vi kommer också att fira World Thinking Day i en park med levande ljus och ljusslingor där vi kommer att förnya våra scoutlöften, sjunga och umgås. Jag älskar att vara en del av scoutrörelsen eftersom det skapar möjligheter för mig att träffa så många fantastiska människor. Vänner som jag träffat och vänskap som jag utvecklat genom scouting kommer jag alltid att värdesätta väldigt högt, säger Leah Parsons, girl scout från Storbritannien.

Tema 2017 är ”Grow”

Varje år är det ett nytt tema för World Thinking Day, som tas fram av världsscoutorganisationen WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts). 2017 års tema är ”grow” och handlar om att bjuda in fler till att lära sig mer om att bli en del av scoutrörelsen i världen.

Ladda ner WAGGGS aktivitetspaketet tema Grow »

Så här började det

Scouternas grundare Lord och Lady Baden Powells föddes 1857 respektive 1889, men båda hade födelsedag den 22 februari! Ända sedan 1924 har den här dagen firats som en dag då scouter tänker på scoutkamrater jorden runt och på scoutrörelsens grundare.

Insamling World Thinking Day

En återkommande aktivitet i hela världen på World Thinking Day är att samla in pengar. I år när temat är ”Growth” samlar vi i Sverige in pengar till vår nystartsverksamhet för att möjliggöra att fler barn och unga i vårt samhälle får möjlighet till en trygg och meningsfull fritid fylld med äventyr och kompisar.

Scouterna har startat en insamling för World Thinking Day och du kan bidra HÄR!

Läs mer om hur Scouterna jobbar med mångfald och integration HÄR.