Axel Schylström.

Aktuellt Melodifestivalen

Axel Schylström drömmer om att nå ut med musiken

23 februari, 2017

Årets Melodifestival är igång för fullt. Axel Schylström, tidigare känd från Idol, har drömt om att vara med i melodifestivalen sedan han såg Brandsta City Släckers tävla som nioåring. Nu är det hans tur, med debut under sista delfinalen.

Varför har du valt att delta i Melodifestivalen?
– Efter Idol är det lätt att bli igenkänd för att ha sjungit andras låtar, man blir lätt en cover-artist i hela landets ögon. Detta är en jättefin chans att nå ut med egen musik till många och visa att man kan göra egna låtar också. Dessutom är det en jättestor grej som jag länge velat göra.

Hur känns det inför debuten på lördag?
– Det känns bra! Jag har väntat jättelänge på detta, så jag är ivrig att få visa låten för allihopa.

Kan du berätta lite om bidraget ”När ingen ser”?
– Det är en dansant pop-möter-house-dänga. Den är upptempo och har ett härligt energifullt sound. Låten handlar om att man alltid ska våga bete sig som man gör när ingen tittar. Att man ska våga vara sig själv i alla lägen, oavsett vems ögon som ser en.

Vad tänker du om startfältet på lördag?
– På pappret ser det stjärnspäckat och tufft ut. Men jag har inte hört någon av de andras låtar så det är svårt att sätta ett betyg på de andra. Men det är flera etablerade akter som man vet vad de går för. Så det är ett tufft startfält.

Vad är drömmen?
– Tillåter man sig att drömma så vill man ju gå hela vägen. Det vore fantastiskt. Men jag fokuserar på att göra min grej så bra jag bara kan och så får Sverige avgöra. Men såklart jättekul om det jag gör uppskattas!

Har du någon favoritlåt från tidigare melodifestivaler?
– Brandsta City Släckers ”Kom och ta mig”. Jag älskade den när jag såg den i Mello 2002 och det var första gången jag fick upp ögonen för Melodifestivalen.

Har du något tips till andra unga som vill lyckas med musiken?
– Jag tycker att allting handlar om hur hårt man jobbar och hur mycket tid man lägger ner. Jobbar man hårt så ökar man sina chanser att komma någonstans. Sen tycker jag att man ska göra det så länge man tycker det är kul, och köra oavsett om det är på en amatörnivå eller om det är professionellt.

Senaste artiklarna