Målet är att alla som gillar Scouterna ska kunna vara med, oavsett förutsättningar och bakgrund.

Kul att pyssla paracord i solskenet.

Skönt att värma händerna när man fiskat.

I Scouterna hjälps vi åt.

Äventyr nystart

Påskläger i Göteborg

Hur är det att prova på scouting för första gången på ett läger? Det vet barn från Biskopsgården utanför Göteborg som levde lägerliv under påsklovet.

Med ett öppet och flexibelt schema fick barn från årskurs 3-5 från Svartedalsskolan prova på scouting. Fokus låg på gemenskap, lek och aktiviteter som fick ta den tid som behövdes.

Lägret var en del av Scouternas nystartsarbete, som verkar för att öppna upp och tillgängliggöra scoutverksamheten för fler barn, unga och vuxna. Målet är att alla som gillar Scouterna ska kunna vara med, oavsett förutsättningar och bakgrund. I Göteborg har det genom nystartsarbetet etablerats ett samarbete med Svartedalsskolan i Biskopsgården där scouting erbjuds för barnen på skolan direkt efter skoltid och där pedagoger från skolan är ledare i den nya scoutverksamheten.

En uppskattad aktivitet under påsklägret var att tälja metspön. När man gör sina egna metspön lär man sig tälja och förstår hur man använder en kniv. Så veckan efter påsklovet fick barnen sina knivbevis.

Barnen tyckte att lägret var så roligt att frågan om sommarläger med övernattning genast dök upp. Skulle tre-fyra veckor kunna vara ett lagom långt läger?