Pimpa dina plagg med lite fina pärlor, glitter och nya knappar.

Ha alltid nål och tråd hemma. Du vet aldrig när en knapp ramlar av!

Aktuellt Pyssel

Pimpa din scout-outfit

10 maj, 2017

Var kreativ med smycken och accessoarer, skräddarss dina plagg och använd plaggen på ett nytt sätt. Här kommer tipsen på hur du kan pimpa din outfit och få den alldeles unik.

Var kreativ med smycken och accessoarer
Mycket av din outfits helhetsintryck kan ändras med hjälp av accessoarer och smycken. Du kan enkelt välja stil med stora smycken eller skärp med nitar. På så sätt kan du vara glammig ena dagen och rockig nästa – utan att byta kläder.

Skräddarsy dina egna plagg
Vik upp skjortärmen, lägg upp byxorna eller shortsen till en längd du föredrar och som passar just dig. Alla är ser olika ut, trots att alla kläder är lika. Så att sy in skjortan i midjan eller förlänga armarna på jackan, kan kännas mycket bättre.

Gör din outfit unik
Gör din scoutdräkt mer personlig genom att brodera eller sy på färdiga lappar med ditt namn eller ett favoritord. Kanske vill du ha ditt namn stort på ryggen, eller varför inte något citat på fickan? Är du duktig och har tålamod kan du brodera själv, annars finns det färdiga lappar att köpa billigt i sy- och tygbutiker. Om man vill ha lite mer glitter kan du välja en tråd med glitter i, paljetter eller köpa strass-stenar som du enkelt stryker på dina kläder.

Använd plaggen på nya sätt
En kjol blir en topp, en scarf blir ett skärp och en framåtknäppt klänning blir en tunn kappa. Har någon i familjen kvar gamla scoutkläder? Ta fram och testa om du kan hitta något du tycker om. Trender kommer alltid igen och ger alltid ett coolt intryck. Inte nog med det så är det både miljövänligt och billigt också. Pröva dig fram!

Uppgradera dina knappar
Knapparna avslöjar mycket om ditt plagg. Trenduppdatera dina knappar efter säsong och stil, både billigt och enkelt!

Skoskav no more!
Ingen outfit är snygg eller praktisk om man haltar runt med skoskav. Ett bra knep när man har nya skor är att fukta en nylonstrumpa med en blomspruta. Ta på dig de fuktiga strumporna i skorna och ”gå in dem”.

Styling-akuten
Skaffa ditt egna säkerhetskit för de där extra jobbiga tillfällena:
• Dubbelhäftande tejp – till fållar som släpper och som alternativ till roller.
• Säkerhetsnålar – för spruckna sömmar.
• Nål och tråd – du vet aldrig när en knapp ramlar av.

För mer inspiration och tips – kolla in hur youtubern SuperPeter Pimpar en scout-outfit!

Senaste artiklarna