Bästa isglassen fixar du lätt själv med frukt och en mixer.

På sommaren är färska bär som bäst. Har jordgubbarna blivit lite övermogna passar de perfekt i isglassen.

Fixa svalkande isglass

30 maj, 2017

Att göra egen isglass är busenkelt och du kan variera din glass med det du har hemma. Scout har samlat recept och bästa tipsen och trixen för att lyckas med isglass. Fixa, frys in och njut!

Grundrecept tvåfärgad fruktig isglass
(ca 6 stycken)

Mixa först jordgubbarna. Häll över dem i en annan skål. Mixa kiwifrukterna. Fyll först glassformarna till hälften med jordgubbsmixen och häll sedan på kiwifruktsmixen. Stick ner glasspinnar i formarna och ställ in i frysen.

Fler smakkombinationer

Utgå från vad som finns hemma. Bananer? Persikor? Hallon? Du kan självklart blanda frukterna och mixa dem tillsammans istället för att göra en flerfärgad isglass.

Kom igång direkt

Ibland är man ju sugen på glass nu, nu, NUUU och har inte alla grejer som behövs. Inga problem, så länge du har frukt eller bär och en mixer är det bara att köra igång!

Isglassformar finns att köpa i alla möjliga varianter och prisklasser. Men det går så klart bra att göra isglass ändå. Leta i skåp och lådor och se om det finns några små glas som du kan använda istället för formar.

Har du inga glasspinnar? Klipp sugrör i lagom längd och stick ner dem i isglassen istället för pinnar. Eller testa grillpinnar (men se till att skära bort den vassa spetsen). Om pinnen inte står stabilt i den ofrusna glassen kan du luta den mot en tandpetare som du lägger över glaset.

Tips & trix för dig som vill stajla lite

Vill du göra en regnbågsglass krävs det lite tålamod. Gör flera olika frukt- och bärpuréer. Häll i lite av en fruktpuré i formarna och ställ in i frysen. Låt glassen frysa en stund innan du häller på nästa puré. Upprepa med de andra fruktpuréerna tills du till slut har en knivskarp regnbågsglass!

Det går så klart toppenbra att krydda isglassen. Använd färska kryddor som mynta eller citronmeliss, eller prova med kanel eller vanilj.

Banan är ju en glasspinneform i sig själv! Skala en banan. Dela den i två bitar och frys in på en tallrik. Ta ut ur frysen och rulla den i smält choklad och kokos. Frys igen en liten stund. Du kan också doppa bananen i jordnötssmör innan du doppar den i choklad, för lite extra lyxig efterrättskänsla.

Det gör inget ifall bananen blivit lite brun eller jordgubbarna blivit en smula övermogna. Riktigt mogen och söt frukt funkar bäst i isglass.

Senaste artiklarna