Aktuellt Unga talespersoner

Scouternas nya ungdomsredaktörer och unga talespersoner

Första helgen i juni träffades de nya ungdomsredaktörerna och unga talespersonerna för utbildning på Scouternas kansli i Stockholm. Här har de tillsammans tränat på att berätta om Scouterna, skriva, fota och filma. De har också övat på att möta press och media inför Jamboree17.

Som ung talesperson finns det massor av olika uppgifter – möta media, skriva, blogga och använda sociala medier. Under helgen träffades hela nätverket, scouter mellan 12 och 22 år, för att öva inför sommarens största scouthändelse – Jamboree17.

– Jag ser fram emot att liverapportera från de stora ceremonierna när alla är samlade på samma ställe, säger unga talespersonen Anna Persson från Nosaby scoutkår.

Självklart kommer det gäster och besökare till jamboreen. Hadar Hardtmann från S:t Örjans scoutkår hoppas på finbesök.

– Kungen är ju själv scout så det hade varit en cool upplevelse att få intervjua honom, säger Hadar.

På lägret kommer 11 000 personer att mötas och uppleva äventyr och det kommer att hända nya saker hela tiden. Det kommer bli fullt upp för de unga talespersonerna och ungdomsredaktörerna att täcka allt som händer.

– En utmaning för mig blir att välja nyheter av allt som pågår, säger Amanda Bauer från Anderslövs scoutkår.

En stor del av de unga talespersonernas uppdrag under jamboreen kommer vara att hålla Scouterna uppdaterade på sociala medier. Så håll utkik i våra kanaler.

Följ Jamboree17 på Facebook >>

Följ Jamboree17 på Instagram >>

Var först med det senaste! Scanna koden och följ Jamboree17 på Snapchat!

scouterna_snapcode