Bästa sommarvädret på scoutlägret vid Hörrs nygård.

Invigning av vårlägret med 300 scouter från både Sverige och Danmark.

Man måste sova ordentligt för att orka med lägerlivet!

Aktuellt scoutläger

300 scouter på vårläger

Den 25-28 maj möttes 300 andra scouter på vårlägret vid Hörrs nygård med temat ”Den stora resan”. Deltagarna kom från både svenska och danska scoutkårer.

– Jag tyckte lägret var jätteroligt det var väldigt kul, scoutläger är ju alltid roligt. Lägerbålet var väldigt roligt, det var mycket nytt. Det var även kul att få dela lägerby med andra kårer såsom Gripen och en dansk kår, att få träffa nya ledare och scouter, säger Anna Westemar som är äventyrarscout från Anderslövs scoutkår.

På torsdagseftermiddagen var det invigning med flagghissning. Fredag morgon drog aktiviteterna igång. Det var allt från eldning till naturquiz och smide som stod på schemat när olika patruller gick runt på stationer hela fredagen och lördagen. Senare på lördagskvällen så blev det ett storslaget lägerbål med mycket sång, men även eldslukare som ett typ av extranummer.

Vädret var strålande, bokstavligt talat, med temperaturer upp emot 25 grader.

– Aktiviteterna var jätteroliga och temat jätteku. Det märktes att man hade lagt ner mycket tid på dem, det var ju allt från smide till tipsrunda. Jag kan inte komma på något som inte var bra med lägret, det var top notch.  Jag hade absolut velat komma tillbaka nästa år det hade varit fjärde året isåfall, säger Anna Westemar.