Även när det regnar är lägerliv det bästa som finns!

Sommar betyder scoutläger och Jamboree17 på Rinkabyfältet.

Scouterna lovar äventyr och kompisar!

"Man känner aldrig sig så fri, som när man äääääär på jamboree!"

29 nationer kommer att delta på Jamboree17.

I flera veckor har funktionärer byggt och preppat lägerområdet på Rinkabyfältet.

Aktuellt scoutsommar

Nu är vi redo för Jamboree17

De närmare 1000 funktionärerna har i veckor byggt och preppat inför ankomsten av tusentals scouter. Idag, den 5 augusti, är det dags – idag börjar Jamboree17!

Trots att jamboreen inte ännu har dragit igång på fredagen så anlände de allra första scouterna – bland annat från Luxemburg och Västerås. Josef och Isak från Ansgars Ung cyklade hela vägen från Västerås till Rinkaby och kom snabbare fram än planerat.

”Jag vill träffa nya kompisar och ha roligt!”

Snabba hit var också en scoutkår från Luxemburg med Donny, Mara och Kevin i spetsen. Kåren var den första större utländska kår att checka in på området.

– Jag vill träffa nya kompisar och ha roligt! Det finns alltid något att göra så det blir aldrig tråkigt när man är på jamboree, säger Mara.

Är du inte på plats, men ändå vill hänga med i jamboreeupplevelsen?

Läs nyhetsflödet på Jamboree17-webben >>

Följ Jamboree17 på Facebook >>

Följ Jamboree17 på Instagram >>

Även i Scouternas kanaler kan du hänga med i vad som händer. Du följer oss via ikonerna i sajtens sidfot!

Och kom ihåg att ladda ner Jamboree17-appen!