Lägerbål för 4000 scouter!

Aktuellt jamboree17

Katapulter, nattutmaningar och surströmming

9 augusti, 2017

Idag strålade solen över Jamboree17 och det märktes på många sätt. Glädjen bland deltagarna är påtaglig, glasskön ringlade lång i jamboreens centrumplats Navet, och det har varit full fart på alla programaktiviteter.

Under hela veckan kan dagsdeltagare komma till Jamboree17 för att prova på scouting. Deltagarna kommer från fritidshem i trakten och ger en möjlighet att se vad scouting handlar om. Läs mer om Ebbes förtjusning över att man kan spela fotboll och hålla på med scouting.

Strax före de flesta vaknade gick utmanarna och la sig efter Nattutmaningen. Varje patrull samlar på ord vid stationerna de besöker. Tillsammans uppmanas de ta en bild som representerar orden, så som kärlek och gemenskap. Sex övningar i kommunikation kulminerade i en bild från ovan. Se fler av deltagarnas bilder på Instagram under hashtaggen #nightchallenge.

Alfredshem-Sundåsens scoutkår från Örnsköldsvik bjöd in till surströmmingspremiär i sin by. Uppskattat av några, men jamboreefotografen Natalie som skulle täcka händelserna var inte lika nöjd

Under hela veckan pågår en jättestor organisationstävling och vinnarna kämpar för ett åtråvärt guldarmband. Små och stora uppdrag måste lösas för att nå hela vägen till målet. I ett svårare uppdrag ska deltagarna ta en groupie tillsammans med en av lägercheferna och posta bilden på Instagram. Ju fler uppdrag man klarar desto klurigare blir det. Uppdragen bygger på samarbete och att lära känna nya vänner. Det åtråvärda guldarmbandet finns det bara några hundra av och det gäller alltså att vara snabb. Läs mer här om kampen!

Hur långt kan man skjuta en boll i en egenproducerad katapult? I Äventyrarhubben på Jamboree17 kan deltagarna bygga katapulter – och i skrivande stund har Njurunda scoutkår längdrekordet med 37 meter.

Dagen avslutades i äkta scoutanda med lägerbål på scenen vid Navet. Lägerbålet hålls tre dagar i rad med ca 4000 deltagare per bål.

Senaste artiklarna