På lördagen avslutades Jamboree17 och stämningen var på topp.

Både Kungen och Drottningen var på plats vid avslutningen.

Discotåg och en sprakande final på jamboreeveckan.

Aktuellt jamboree17

Sprakande final på Jamboree17

Det var kunglig glans på finalen av Jamboree17 – Scouternas nationella jamboree. Hans Majestät Konungen förgyllde avslutningskvällen med den sedvanliga “raketen”, och därefter tog artisten Peg Parnevik över scenen.

Kvällen – och hela Jamboree17 – avslutades därefter med ett discotåg via huvudgatan Broadway till Utmanarnas egen hubb.

Dagen inleddes med Tankar för dagen från Linn Ternefors, generalsekreterare för Nykterhetsrörelsens scoutförbund. Hon pratade om självkänsla och modet att uttrycka sin åsikt. Det som fick henne att våga mer var Scouternas utbildning Värdebaserat ledarskap där hon lärde sig mycket om självledarskap. Hon vill inspirera dig att utmana dina rädslor – använd scouting som en trygg plats att våga mer. Den enda du kan utveckla och förändra är dig själv!

DU ÄR BÄST! Scouter från Älvsjö och S:t Örjans-scoutkår har skrivit ihop en liten text om vad Free Being Me betyder för dem. Läs den här.

Karolina Natt och Dag var funktionär på Jamboree17 i början av veckan, men är nu på plats i Baku för WOSM:s världsscoutkonferens, där svenske scouten Julius Kramer blev vald till rådgivare. Läs mer om Karolinas roll i Baku här.

– I början kändes det som en jättelång vecka, men nu när det snart är slut vill vi att jamboreen ska hålla på för alltid, säger Nova, Anna, Somila och Tyra från VASK (Västerås Ansgarsförsamlingens scoutkår). Idag deltog de i en av upptäckarnas stora utmaningar som du kan läsa mer om här.

Programmet för vuxna har överträffat mångas förväntningar. Ledarskapsön, som arrangerat kurser i ledarskap och prova-på pass, har haft tre gånger så många deltagare än vad de initialt räknat med. Och på kvällarna har det gått som på räls i favoriten På Spåret.

På temat Free Being Me och framfördes under avslutningen ett bildspel till Lalehs låt Bara få va mig själv.

Jamboree17 går nu mot sitt slut, men en av dagens höjdpunkter var avslutningsprogrammet. Kungen, Peg Parnevik, DJ Johan Ek var några av er personer som förgyllde kvällen.

Fakta Jamboree17