Spara på disken och kör fredagsmys rakt ner i påsen. Perfekt för friluftslivet!

Inspiration äta ute

Taco to go

Spara på disken och kör fredagsmyset rakt i påsen! Supergott, lättlagat och något som går finfint att äta på stående fot.

För två portioner

Ni behöver:

Gör så här:

  1. Krossa och fördela chipsen jämnt i båda ändar av påsen. Klipp sedan av den på mitten.
  2. Stek färsen med tacokrydda och hacka grönsakerna.
  3. Blanda färs, grönsaker, ost och salsa i påsarna.
  4. Toppa med gräddfil.

DIY: Egen tacokrydda

Superenkelt att göra och mycket billigare än färdigblandad kryddmix.

1–2 msk räcker till 500 g färs.

Impa med hemgjorda nachos

Blanda 2 dl majsmjöl med 1,5 dl vatten och häll smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Krydda med salt, örtsalt eller lite chilipulver beroende på vad du vill ha för smak. Du kan också addera lite ost. Grädda i 200 grader och ta ut efter cirka tio minuter. Skär sedan degen i trianglar. Grädda ytterligare 10–15 minuter. Vänd då och då för ett jämnt resultat.

Senaste artiklarna