Den fina scoutpumpan är gjord av Linda Svensson.

Traditionen att tillverka jack-o’-lanterns kommer ursprungligen från Irland, men nu syns lyktorna på många platser över hela världen.

Pimpa din pumpa

Ögon, näsa mun är det vanligaste ”motivet” på en Halloween-pumpa, men du kan ju fixa vilket mönster du vill. Utmana dig själv med något helt annat. Ett hus, ett djur eller kanske scoutsymbolen?

Så här gör du:

1. Karva en cirkel i botten av pumpan. Ta ur kärnorna och fruktköttet. Skrapa runt hela pumpans innerväggar.
  2. Bestäm vilket mönster du vill ha. Kanske ska du utmana dig själv och välja scoutsymbolen?
  3. Använd en tunn whiteboardpenna (som är lätt att sudda, ifall det blir fel) för att rita ut mönstret.
  4. Karva och tryck ut ditt mönster. Försök att fila till skrovliga kanter.
  5. Rengör pumpan från eventuella pennmarkeringar och se till att inga fruktköttsrester finns kvar.
  6. Ställ in ljus på ett brandsäkert fat och njut!

Tips!

Spara pumpakärnorna och fruktköttet! Kärnorna kan du rosta och äta som snacks. Pumpaköttet kan bli en smarrig soppa eller paj.