Under höstlovet går över 30 äventyrarscouter från Blekinge, Småland, Östergötland och Stockholm Ledarutbildning Patrull utanför Rimforsa i Östergötland.

En stor del av Ledarutbildning Patrull sker utomhus.

"Nu förstår jag att ledarskap inte bara handlar om att styra patrullen, utan även att alla ska må bra" säger äventyrarscouten Linnea.

Ledarutbildning Patrull består av sju delar och är 40 timmar lång.

Inspiration ledarskap

”Nu förstår jag att ledarskap handlar om att alla ska må bra”

Under höstlovet gick fler än 30 äventyrarscouter från Blekinge, Småland, Östergötland och Stockholm Ledarutbildning Patrull utanför Rimforsa i Östergötland.

– Det är den bästa uppslutning kursteamet varit med om och de har fått stänga anmälan tidigare än tänkt för att det var så många som fortsatte anmäla sig, berättar Linnea Hansson som är regional utvecklingskonsulent på Scouterna. Hon och kollegan Alicia Sjögren höll i utbildningspass om Scouternas program, Trygga möten och Free Being Me.

På ledarutbildning Patrull får äventyrarscouter träna på att leda sig själv och sina jämnåriga kamrater i en patrull. Syftet är att få möjlighet att utvecklas som ledare och få många idéer för att leda sin patrull hemma.

Äventyrarscouterna fick jobba med ledarskap i patrullen, scoutmetoden, att vara en schysst kompis, och hur man på bästa sätt planerar ett scoutmöte för yngre scouter.

– Ledarutbildning Patrull har lärt mig massor om att vara patrulledare! Nu förstår jag att ledarskap inte bara handlar om att styra patrullen, utan även att alla ska må bra, få säga vad de tycker och ha egna arbetsuppgifter, säger äventyrarscouten Linnea.

En stor del av Ledarutbildning Patrull sker utomhus. Det ingår bland annat en hajk där deltagarna turas om att leda varandra när gruppen ska slå läger, elda och laga mat. Dessutom ägnas mycket tid  åt att diskutera och reflektera kring frågor om hur scoutmetoden och ledarskap. Som deltagare får man en fadder och tillsammans hittar man fram till deltagarens mål med att gå utbildningen och vägen dit. Efter utbildningen utvärderar deltagaren och faddern utvecklingen under utbildningen.

Vill du veta mer om Ledarutbildning Patrull?

Läs mer om utbildningen HÄR >>

För din chans att gå utbildningen? Kolla den digitala kurskatalogen HÄR >>